Talk&Mind Evolution

Ca sa fii sigur ca interventia se desfasoara la cele mai inalte standarde uite cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un terapeut/centru:

CUM FACEM NOI?

De cele mai multe ori, parintii solicita evaluare logopedica pentru ca ceea ce se observa este lipsa limbajului expresiv adica ce poate copilul sa spuna.

Daca intr-adevar se sesiseaza, dupa testare, o intarziere a dezvoltarii limbajului, se recomanda interventie logopedica pentru stimularea limbajului.

In unele cazuri, cand copilul nu are achizitiile specifice varstei, se recomanda terapie cognitiv-comportamentala.

DE CE?

Pentru ca limbajul se dezvolta pe baza unor preachizitii iar daca acestea lipsesc sau nu sunt dezvoltate corespunzator, ele trebuie sa fie aduse in conformitate cu nivelul varstei cornologice.

CUM FACEM MAI EXACT?

In primul rand, inainte de a stabili toate detaliile ce tin de organizare si planificare, este nevoie sa ne vedem la o intalnire gratuita (50 minute).

In cadrul intalnirii:

  • Ne cunoastem;
  • Ne detaliati istoricul copilului;
  • Testam o parte din itemi pentru a vedea nivelul de dezvoltare al copilului;
  • Stabilim impreuna obiectivele din cardul interventiei, frecventa sedintelor de interventie si intervalul orar dorit;
  • Pentru noi, in aceasta intalnire, este foarte important sa va oferim raspuns la toate intrebarile pe care le puteti avea;

Echipa noastra terapeutica este formata din: doctor psihiatru, psiholog clinician, coordonator BCBA, terapeut, logoped.

Doctorul psihiatru este singurul care poate pune un diagnostic. Diagnosticul are o importanta majora in realizarea planului de interventie si interventia in sine.

Coordonatorul sau analistul comportamental (acreditat de catre BCBA SUA) are urmatoarele responsabilitati:

  • realizarea evaluarii psihologice a ariilor de dezvoltare;
  • stabilirea principalelor obiective in cadrul interventiei;
  • realizarea planului de interventie personalizat in functie de nevoile copilului;
  • monitorizarea interventiei;
  • reevaluare periodica;
  • consiliere parentala;

Terapeutul este acel specialist acreditat in domeniu (psiholog, psihopedagog, asistent social). Un terapeut ABA este o persoana empatica, rabdatoare, la zi cu toate notiunile din sfera dezvoltarii umane si in continua formare profesionala, caracteristici esentiale in lucrul cu copiii tipici si diagnosticati.

Focusul terapeutului este pe schimbarea comportamentala, nu pe schimbarea persoanei. Ajuta copiii diagnosticati sa se adapteze la scenarii pe care acestia nu le pot intelege.

Logopedul este specialistul acreditat in domeniu care se ocupa de terapia tulburarilor de vorbire si limbaj. Acesta identifica problema, elaboreaza metodele de recuperare si intervine sau supervizeaza activitatile de recuperare care se impun in functie de diagnostic.

Asadar, pentru a obtine rezultatele dorite si pentru a atinge potentialul maxim al copilului, este nevoie sa stii ca, in centrul nostru, de micutul tau se ocupa o intreaga echipa multidisciplinara.

Cu toate acestea, cel mai important membru in aceasta echipa esti TU, parintele! Echipa noastra te va implica in fiecare etapa a interventiei pregatindu-ti teme, activitati, programe pe care le poti face TU acasa.

Mai mult de atat, unele programe intra strict in atributiile parintilor. Coordonatorul va va invata cum sa le implemetati. Niciun program nu poate fi eficient daca copilul nu isi exerseaza abilitatile dobandite in cadrul terapiei chiar in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button